نمک صنعتی عظیم چگونه نمکی است؟
نمک صنعتی عظیم یکی از مواد معدنی و نمکی است که درجه خلوص آن کمتر از نمک خوراکی می باشد. عمده تفاوت این نوع نمک با نمک خوراکی در درجه خلوص پایین تر، تصفیه نشدن و ید دار نبودن نوع صنعتی است. درصد خلوص نمک خوراکی 99 درصد است. به علت تصفیه و پالایش نمک خوراکی، این نوع نمک موجب به وجود آمدن سنگ کلیه و سایر مشکلات مشابه نمیشود.
کاربردهای نمک صنعتی عظیم فراوان است. نمک معدنی و صنعتی در صنایعی همچون تصفیه آب و فاضلاب, دباغی پوست, اسید سازی, تولید مواد بهداشتی و شوینده و بسیاری از صنایع دیگر استفاده میشود.
کشور ایران دارای معادن نمک فراوانی است و جز بیست تولیدکننده نمکهای معدنی در جهان میباشد.
با این حال به علت گرانی فرآیند تصفیه نمک خام, قسمتی از نمک استخراج شده از معادن و دریاچههای نمک، به شکل تصفیه نشده (به صورت نمک صنعتی خام) به عنوان نمک خوراکی وارد بازار مصرف غذایی میگردد. استانهای سمنان، قم و فارس از جمله بزرگترین تولیدکنندگان نمک صنعتی و معدنی در کشور هستند.

معرفی انواع نمک های صنعتی عظیم
نمک های صنعتی عظیم در انواع گرید تولید و مصرف می شوند. از مهمترین انواع آنها می توان به نمک شکری، نمک شیلاتی، نمک نخودی، نمک صدفی، نمک های چودی و نمک های جاده اشاره کرد. در کنار نام هر نوع نمک صنعتی گرید آن درج می شود.
نمک صدفی 120 و 130
نمک ها صدفی از ریزترین انواع نمک های صنعتی است. این نوع نمک بر اساس دانه بندی با نمک های پودری تقریبا هم اندازه است. دلیل نام گذاری این اسم شفافیت و درخشندگی این نمک ها است. بر اساس سایز بندی با نمک ها تصفیه نیز شباهت دارند.
نمک صنعتی شکری 110
این نوع نمک با نام نمک حفاری نیز شناخته می شود. این نوع نمک که از نظر ظاهر با دانه های شکری شباهت دارند؛ از پرکاربردترین انواع نمک های صنعتی است. از مهمترین کاربرد نمک های صنعتی شکری می توان به حفاری گل، فرایند نمک سود کردن گوشت به ویژه گوشت خوک و استفاده از آن در پنیر لیقوان اشاره کرد.
مش بندی نمک های صنعتی 100 و 90
نمک های صنعتی عظیم با دانه یا مش بندی بین 90 و 100 دیده می شوند. نمونه 100 اندازه ای در حدود دو برابر دانه های شکر دارند. اندازه دانه های مش در حدود یک نخود است. اندازه دانه تقریبا مشابه و یکسان است.
معرفی نمک صنعتی شیلاتی
این مدل سنگ ها ابعاد نسبتا بزرگی دارند که با قرار گرفتن درون دستگاه های خرد کن شکسته و در نهایت به اندازه سنگ های خورد در حدود 5 الی 10 میلی متر می رسند. ابعاد این نمک کمی از دانه ها نخود بزرگتر و از یک گردو کوچکتر است. کاربرد نمک های صنعتی شیلاتی که از نام آنها پیداست در حوزه شیلات است.
از نمک های شیلاتی به منظور گندزدایی، سخت گیری آب، احیای رزین های غیر فعال شده استفاده می شود. از دیگر کاربرد های این نمک می توان به صافکاری دقیق و جزئی، کاربرد در صنایع دباغی و چرم سازی نیز اشاره نمود.
نمک پودری یا نرم صنعتی
آخرین دسته از انواع نمک های صنعتی عظیم شامل سنگ های نرم است که از نظر دانه بندی با نمونه های خوراکی شباهت دارد. کاربرد نمک های صنعتی نرم در حوزه تولید اسید و دان و نهاده هایی در طیور و به ویژه مرغ ها می باشد. این مدل نمک به خاطر دانه ها ریزی که دارد به سرعت رطوبت را به خود جذب کرده و مثل یک کلوخه می شوند.

مزایای استفاده از نمک صنعتی عظیم چیست؟
اگرچه اکثر مصرف کنندگان خانگی از کاربرد نمک صنعتی در صنایع مختلف متنوع نمک صنعتی آگاه نیستند، هزاران کسب و کار بزرگ به نمک صنعتی عظیم برای تولید کالاها و در دسترس بودن خدمات نیاز دارند. مصرف کنندگان به خوبی از کاربردهای ایمنی حمل و نقل نمک صنعتی، از یخ زدایی بال های هواپیماهای مسافربری گرفته تا پخش لایه ای از آب نمک جاده های بالقوه یخ زده آگاه هستند.
مشاغلی که در ابتدا فقط به مقادیر کمی نمک نیاز دارند، در حال درک مزایای خرید نمک به صورت فله ای هستند، زیرا باقیمانده مصرف جهانی نمک در درجه اول در اختیار سازمان های تولیدی است. سنگ نمک برای تولید همه چیز از مواد شوینده گرفته تا محلول تماسی مورد نیاز است و شرکت هایی که این کالاها را تولید می کنند به صدها تن نمک در سال نیاز دارند.
خوشبختانه، از آنجا که نمک به طور گسترده در دسترس است، اگرچه بسته بندی و ارسال آن تا حدودی مشکل است، قیمت نمک پایین است. با این حال، نوسانات قیمت ها اغلب باعث می شود شهرداری ها و سازمان های دولتی صدها تن نمک صنعتی را قبل از نیاز خریداری کنند. برنامه ریزان مدنی با تجربه حداقل یک سال قبل نمک می خرند.
روش نگهداری نمک های صنعتی عظیم بر اساس شرایط هر نمک
در نهایت آخرین موردی که میتوان در خصوص تفاوت نمک خوراکی با نمک صنعتی بررسی کرد به شرایط نگهداری هر کدام برمیگردد. نمک خوراکی لازم است که حتما در ظروف شیشه یا پلاستیک و به دور از نور خورشید نگهداری شود؛ چرا که تابش مستقیم نور آفتاب سبب از بین رفتن ید موجود در نمک خواهد شد.
در خصوص نمک صنعتی هم باید بر اساس مش(اندازه) که دارد شرایط نگهداری را بررسی کرد. به عنوان مثال نمک پودری که ریزترین نوع نمک صنعتی است و به شکل آرد مورد استفاده قرار میگیرد، نباید به هیچ وجه در معرض رطوبت باشد و لازم است که در ظروف مخصوص نیز نگهداری شود.
این در حالی است که نمک شکری که نسبت به دیگر انواع نمکهای صنعتی دارای ابعاد و مش بزرگتری است، در برابر رطوبت مقاومت بیشتری داشته و به صورت کلوخ نیز در نخواهد آمد.
بدون دیدگاه