نوع فعالیت : تولیدی
فیلد فعالیت : فعالیت این شرکت در زمینه تولید انواع نمک می باشد.
تاریخچه : این شرکت در تاریخ ۱۳۸۵/۰۵/۰۱ با شماره ۲۷۵۸۰۶ و با نام کسری پلیمر در تهران به ثبت رسید و طبق آگهی تغییرات مورخ ۰۹/۰۹/۱۳۸۷ به کسری بلور آریا تغییر نام پیدا کرد و از زمان تاسیس تاکنون با پروانه بهره برداری به شماره۱۲۳/۱۷۹۲۴در زمینه تولید انواع نمک فعالیت می نماید .
نمک ماده ای معدنی است که عمدتاً از سدیم و کلر ساخته شده، و از مهمترین املاحی است که در خوراک روزانه انسانها به کار میرود. به نمک خوراکی در شیمی سدیم کلرید نیز میگویند. نمک خوراکی به شکل معدنی در تهنشینها و رسوبها همچنین چین خوردگیها وجود دارد که به شکل سنگ نمک استخراج میشود. همچنین در آب دریاها به مقدار فراوان موجود است که قابل برداشت نیز میباشد.
با ورود ناخالصی به بلور هالیت یا سنگ نمک، این کانی به رنگهای گوناگون در میآید. برای نمونه با ورود عناصر اورانیوم و کربن به رنگ سیاه در میآید. این کانی به همراه سیلویت یا نمک تلخ در محیطهای تبخیری و گرم و خشک یافت میشود. مزه شور و جلای شیشهای و سختی کم این کانی باعث شدهاست تا به آسانی میان گروهی از کانیهای مشابه خود، شناخته شود.
سدیم به دلیل نقشی که به عنوان الکترولیت و محلول اسمزی دارد، یک ماده مغذی ضروری برای سلامت بدن انسان محسوب میشود. از طرفی مصرف بیرویه نمک در بزرگسالان و کودکان میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، از قبیل فشار خون بالا را افزایش دهد. به همین دلیل بسیاری از متخصصان و سازمانهای بهداشت توصیه میکنند، مردم مصرف نمک را کاهش دهند. سازمان بهداشت جهانی توصیه میکند بزرگسالان روزانه کمتر از ۲۰۰۰ میلیگرم سدیم مصرف کنند که معادل ۵ گرم نمک در روز است.
از آنجا که کمبود عنصر ید در رژیم غذایی انسان موجب بیماریهای گوناگون مانند گواتر میشود، معمولاً به نمک خوراکی تصفیه شده، پتاسیم یدات نیز اضافه میکنند تا مصرفکنندگان از آن بهرهمند شوند و مقدار لازم روزانه را دریافت کنند. این محصول نمک یددار نامیده میشود. نمکهای تصفیه شده یددار به دلیل خلوص بالا میزان ید را بهتر و به مدت بیشتر حفظ میکنند. در ایران با توجه به بررسیهای انجام شده در سطح کشور از نظر میزان ید موجود در آب و خاک و شیوع گواتر، ۴۰ میکروگرم به ازای هر گرم نمک (۴۰ ppm) اضافه میشود.
برای حفظ ید در نمک یددار، باید نمک را در مدت کمتر از یک سال مصرف کرد، آن را دور از نور و رطوبت، و در ظرفهای در بستهٔ پلاستیکی، چوبی، سفالی یا شیشهای تیره نگهداری کرد. همچنین هنگام پخت غذا، بهتر است نمک در انتهای پخت اضافه شود تا ید آن تا حد امکان حفظ شود.
بدون دیدگاه